Kokoomus (Национална коалиционна партия) е дясноцентристка народна партия

Kokoomus (Национална коалиционна партия) е дясноцентристка народна партия, която има привърженици из цялата страна, като споделя възгледите на представители от всички сфери на дейност и всички възрастови групи; като по своята същност Kokoomus представлява не само група по интереси на определена категория хора, но както е видно от името й, партията работи за интересите на обществото и е изградена върху устоите на споделени ценности.

Kokoomus е разработила активна мрежа от местни и регионални организации на територията на цялата страна. В партията членуват около 41 000 души от над 1 000 местни организации. Kokoomus има 16 регионални офиса и щабът й се намира в Хелзинки.

В Kokoomus има 3 пълноправни членове: Зелената лига (Kokoomuksen Nuorten Liitto, KNL), Лигата на представителите на нежния пол (Kokoomuksen Naisten Liitto, KnaL) и Студентската организация Тухаткунта. Други организации в същото семейство с общи ценности са Националната лига на възрастните граждани, Националната лига на децата, Националните образователни сдружения "Кансио" и "Камут", които събират заедно "новите" финландци – хора от различни лингвистични и културни среди.

Ние защитаваме свободата на човека и насърчаваме възможностите на хората да избират, като не пренебрегваме отговорността на всеки един от нас по отношение на собствения ни живот, ближния и околната среда. Нашата идеология комбинира свобода с отговорност, демокрация и равенство.

Нашите основни ценности са образование, толерантност, отдаване на необходимото признание и заинтересованост. Нашата цел е да превърнем Финландия в страна с равни възможности за всички





{START_COUNTER}